به همت مدیریت فناوری و طرح‌های کاربردی برگزار گردید:

چهارمین رویداد استارتاپی بهره‌وری صنایع: فرصتی برای نوآوری و توسعه صنعتی

  • 24 Feb 2025
  • کد خبر: 3372885
  • 2892

چهارمین رویداد استارتاپی بهره‌وری صنایع: فرصتی برای نوآوری و توسعه صنعتی

به همت مدیریت فناوری و طرح‌های کاربردی برگزار گردید:

چهارمین رویداد استارتاپی بهره‌وری صنایع: فرصتی برای نوآوری و توسعه صنعتی

       به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، مراسم اختتامیه چهارمین رویداد بهره‌وری صنایع در روز دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ در سالن آمفی تئاتر دانشکده علوم ریاضی دانشگاه مازندران و با همکاری شرکت شهرک‌های صنعتی استان مازندران برگزار شد. این رویداد که با هدف ارتقای بهره‌وری و نوآوری در واحد‌های صنعتی کشور طراحی شده بود، فضایی مناسب برای تعامل بین صنعت، دانشگاه و مدیران سیاست‌گذار ایجاد کرد.

محورهای اصلی رویداد

       در ابتدای مراسم، دکتر حجت غنودی، دبیر برگزاری رویداد، محورهای اصلی این رویداد را در حوزه‌های انرژی، هوشمندسازی، تولید، منابع انسانی، فروش و بازاریابی تشریح کرد. او تأکید کرد که این رویداد به عنوان فرصتی برای هم‌رسانی فعالان صنعتی، مدیران دستگاه‌های اجرایی و اساتید دانشگاهی در حوزه بهره‌وری عمل می‌کند. هدف از برگزاری این رویداد، اشتراک‌گذاری ایده‌های بدیع و تجارب کاربردی، بررسی چالش‌ها و شناسایی فرصت‌های پیش‌روی صنایع در این زمینه است.

انتخاب و ارزیابی طرح‌ها

       مدیر فناوری و طرح های کاربردی دانشگاه مازندران در ادامه اظهارات خود اشاره کرد که از بین طرح‌های ارسالی به دبیرخانه رویداد، پس از ارزیابی دقیق توسط کمیته‌ علمی، ۱۰ طرح برای ارایه در حضور کمیته داوران انتخاب شدند و از بین طرح‌های منتخب، سه طرح برتر این رویداد در رتبه‌بندی اول تا سوم قرار گرفتند. این طرح‌ها شامل پروژه‌های نوآورانه در حوزه‌های هوشمندسازی خطوط تولید، مدیریت انرژی و بهینه‌سازی فرآیندهای صنعتی بودند.

اهمیت همکاری بین دانشگاه و صنعت

       دکتر جمال قاسمی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران، با تأکید بر نقش برقراری ارتباطات گسترده بین دانشگاه و صنعت، اظهار داشت: «برگزاری این نوع رویدادها می‌تواند زمینه‌ساز همکاری بین شرکت‌های بزرگ و کوچک تر شود. تجربه‌های اخیر نشان داده که همکاری بین دانشگاه مازندران و شرکت شهرک‌های صنعتی استان می‌تواند سازوکاری برای هم‌افزایی و هماهنگی بازیگران اصلی در این حوزه ایجاد کند.» او هم‌چنین به اهمیت نوآوری در بهره‌وری اشاره کرد و افزود:«توسعه بهره‌وری و نوآوری در تجاری‌سازی علم و فناوری، حرکتی ملی را در بخش‌های اقتصادی و صنعتی اولویت‌دار می‌طلبد و دانشگاه‌ها با به اشتراک‌گذاری دانش و فناوری خود، سهم خوبی در این مهم ایفا می‌کنند.»

نشست تخصصی: ضرورت ارتقای بهره‌وری در واحد‌های صنعتی

       بخش مهمی از این رویداد، نشست تخصصی با عنوان«ضرورت و اهمیت ارتقای بهره‌وری در واحد‌های صنعتی کشور، موانع و راه‌کارها» بود که با حضور دکتر ولی‌پور خطیر(عضو هیات علمی دانشگاه مازندران)، مهندس جهانگیر بائی لاشکی(معاون صنایع اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت استان مازندران) و دکتر جمال قاسمی(معاون پژوهش و فناوری دانشگاه) برگزار شد.

       در این نشست، موارد زیر مورد بحث و بررسی قرار گرفت:

صنایع اولویت‌دار: تأکید بر توجه به صنایعی که دارای توجیه اقتصادی و همزیستی در شهرک‌های صنعتی هستند.

آموزش منابع انسانی: اهمیت آموزش کارشناسان و مدیران خبره برای ایجاد نوآوری در فرآیندهای تولیدی.

تحقیق و پژوهش: لزوم توجه به تحقیقاتی که به رصد حلقه‌های مفقوده در زنجیره ارزش صنعتی می‌پردازند.

هوشمندسازی خطوط تولید: استفاده از فناوری‌های نوین مانند اینترنت اشیا(IOT)، هوش مصنوعی و بلاک‌چین برای بهینه‌سازی فرآیندهای صنعتی.

مدیریت انرژی: کاهش مصرف انرژی و ارتقای کارآیی انرژی در واحد‌های صنعتی.

نقش فناوری‌های نوین در بهره‌وری صنایع

       در این رویداد، تأکید زیادی بر نقش فناوری‌های نوین در ارتقای بهره‌وری صنایع وجود داشت. مفاهیمی هوشمندسازی خطوط تولید، مدیریت داده‌ها و بهینه‌سازی فرآیندها با استفاده از الگوریتم‌های هوشمند به عنوان راه‌کارهای مؤثر برای افزایش بهره‌وری مطرح شدند. هم‌چنین، استفاده از بلاک‌چین در مدیریت زنجیره تأمین و اینترنت اشیا(IoT) در پیش‌بینی خرابی‌های مکانیکی به عنوان نمونه‌هایی از این فناوری‌ها ذکر شد.

       شایان ذکر است: این رویداد در دو بخش داوری طرح ها و بخش سخنرانی و نشست تخصصی برگزار گردید و با اهدای جوایز و تندیس به طرح‌های برگزیده به شرح ذیل از طرف دانشگاه مازندران و شرکت شهرک‌های صنعتی مازندران پایان یافت.

۱- استخراج بالاترین درصد پتکین از طریق استفاده از ضایعات پرتقال- شرکت نوش مازندران- دکتر سیده ماندانا موسوی معصوم

۲- ساخت دستگاه تشخیص عیب بردهای الکترونیکی مبتنی بر هوش مصنوعی- شرکت دانش بنیان دایا تدبیر- دکتر عرفان صالحی

۳- تولید نرم‌افزار بررسی و برآورد میزان مصرف گاز طبیعی واحدهای تولیدی دانشگاه مازندران دکتر احمد ربیع نتاج

 

روابط عمومی دانشگاه مازندران

​​​​​​​